Inkubator Przetwórczy to inicjatywa prowadzona przez Ośrodek Promowania Przedsiębiorczości w Sandomierzu. Jej celem jest zapewnienie dostępu do maszyn potrzebnych do przetwórstwa owoców i warzyw. Z oferty może skorzystać każdy właściciel produktów roślinnych. Obok Inkubatora powołano Centrum Produktu Lokalnego, które prowadzi działalność edukacyjną w dziedzinie przetwórstwa spożywczego. Siedziba tej instytucji mieści się w Dwikozach, ok. 7 km od centrum Sandomierza.
26 marca Inkubator Przetwórczy organizuje dni otwarte. W programie zaplanowane jest zwiedzanie obiektu i prezentacja sprzętów przetwórczych (od godz. 14:00). Ponadto, odbędą się warsztaty - „Ciśniemy moc” - o zdrowym stylu życia oraz wartości produktów spożywczych (od godz. 15:00). Dla uczestników przewidziano wiele niespodzianek.
Wstęp wolny
Parking: na ulicy
dobresandomierskie.pl