Eger to uzdrowiskowe miasto na Węgrzech, które powstało ponad 1000 lat temu. Znane jest przede wszystkim z produkowanego tam wina Egri Bikaver (co znaczy „egerska bycza krew”). Powstaje ono w piwniczkach winiarskich w Dolinie Pięknej Pani. To wino czerwone i wieloodmianowe, o charakterze wytrawnym i półwytrawnym. Wszyscy koneserzy (jak i amatorzy) trunku, będą mogli spróbować wyśmienitych węgierskich odmian wina egerskiego w siedzibie Wine Concept w Krakowie. Jest to firma, która oprócz sprzedaży win, zajmuje się także promocją kawy włoskiej, oliwy, miodów, ziół itp. Na tym „przyjęciu” nie zabraknie regionalnych węgierskich przystawek (magnalica, dziczyzna, pasztety i sery). Zapowiada się wielka uczta dla prawdziwych smakoszy.
Wstęp: 65 zł
Parking: na ulicy
www.facebook.com/events/2054222251472171
Kontakt: rezerwacja miejsc tomasz.wagner@wineconcept.pl / 662 192 876